Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie, 2011

POVESTEA MARTISORULUI

O veche legenda spune ca in prima zi din luna martie, Primavara cea frumoasa, iesind la marginea padurii a vazut cum de sub zapada rasarise un ghiocel. Impresionata fiind, a vrut sa-l ajute dand la o parte zapada si ramurile uscate si spinoase care il acopereau. Batrana Iarna s-a infuriat atat de tare, incat a chemat crivatul si viforul pentru a distruge gingasa si plapanda floare. Primavara a acoperit cu mainile ei plapanda floare si in acest fel s-a ranit din pricina spinilor, din degetul ei prelingandu-se o picatura de sange cald peste ghiocel, aducandu-l astfel la viata. Primavara a invins Iarna, iar culoarea rosie a sangelui pe zapada alba sunt culorile snurului martisorului si acesta impreuna cu ghiocelul vesteste venirea primaverii. In acest fel Martisorul a devenit simbolul primaverii.

CONSTANTA Parcul Tabacariei PANORAMA

CHEILE BICAZULUI

Una din cele mai atragatoare zone turistice este reprezentata de" Cheile Bicazului". Sunt situate in Carpatii Orientali, in partea centrala a Muntilor Hasmas, la nord si nord-vest sunt marginite de Mtii Suhardul Mare (1506 m) iar la sud-est de Suhardul Mic (1352 m). Cheile fac legatura intre judetele Neamt si Harghita se intind intre statiunea Lacul Rosu si satul Bicazul Ardelean. Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete deosebita. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri si avene cum rar mai intalnesti. Sunt locuri deosebit de frumoase, nu te mai saturi sa le admiri, trebuie neaparat sa le vezi!

TRANSFAGARASANUL

Traversarea muntilor Fagaras , trecerea din Muntenia in Ardeal, se face prin Soseaua Transfagarasanul. Aceasta reuseste sa imbine adrenalina, cauzata de drumul anevoios si cu numeroase serpentine, cu peisajul mirific, fantastic. Aici traiesti cel mai frumos sentiment din natura. Armonia diferentelor de nivel, asimetria locului si peisajul feeric, reusesc sa rupa de realitate orice fiinta. Pe intregul drum sunt numeroase viaducte, poduri si cel mai lung tunel din tara , este cea mai frumoasa sosea din Romania si cea mai spectaculoasa din Europa. Se pot admira Lacul si Barajul Vidraru, Cetatea Poienari, Lacul glaciar Balea si Cascada Balea. Merita vazut si nu doar o singura data!

POVESTEA CETATII POIENARI

" Cetatea de la Poienari se află la patru kilometri de barajul Vidraru, cocoţată pe un vârf de munte, la o altitudine de 860 de metri. Aici este locul în care, potrivit legendei, Vlad Ţepeş s-a retras din calea turcilor. Accesul până la zidurile ei groase este şi azi un chin, pentru că nu se lasă cucerită decât de cei care se încumetă să urce cele 1.480 de trepte zidite în coama dealului. Una dintre legendele despre Cetatea Poienari, transmisă din tată în fiu, din veacul al XV-lea şi până astăzi, spune că boierii din Târgovişte, speriaţi de asprimea domnitorului Vlad Ţepeş care trăgea în ţeapă tâlharii, leneşii şi trădătorii, s-au adunat în taină şi au pus la cale pieirea domnitorului, uneltind să-l prindă viu în cursă şi să-l ducă peşcheş sultanului. Ţepeş însă, aflându-le la timp uneltirea, întoarse cursa pregătită lui împotriva boierilor. Astfel, în ziua de Paşte, se pomenesc boierii cu oamenii lui Ţepeş Vodă că umplu biserica şi-i ridică, nitam-nisam, pe ...

CAPRICIILE IERNII - SOARE IN PARC

O zi frumoasa de iarna, cu soare si temperaturi ce ne amintesc de primavara, ne-a scos din casa la plimbare in parc. Lacul mai are in unele locuri portiuni cu gheata subtire, iar brazii feriti de soare mai au ceva gheata care incet, incet se si topeste. Se pare ca vine primavara! Oare doar ne amageste? Sa speram ca nu. Soarele care se uita inapoi ne anunta o zi frumoasa si maine. Sa profitam de ea!

A INGHETAT MAREA!

A inghetat marea la mal, din cauza gerului puternic. Nu au fost prea multe grade negative -8,-9, dar la malul marii se simteau ca -16,-20. Nu este la fel de spectaculos ca in urma cu cativa ani, dar merita sa vezi.

LACUL VIDRA - VARA

Gerul persista ceea ce nu ne permite sa facem prea multe plimbari. Asta nu ne impiedica sa ne amintim de locurile pe care le-am vazut cand era cald si bine. Unul din aceste locuri este si lacul Vidra. Lacul Vidra este situat la cea mai mare altitudine din Romania. Aici se poate ajunge destul de usor de la Voineasa. Drumul este superb, multe serpentine, peisaj mirific. Pacat ca statiunea nu este amenajata. Dar pentru o plimbare intr-o zona deosebita, merita sa faci efortul. Avem foarte multe frumuseti pe care nu le punem in valoare. Poate cu noul brand turistic al Romaniei “ Explore the Carpathian garden” sa ne facem o reclama mai buna , sa avem mai multi turisti.