Translate

sâmbătă, 3 octombrie 2009

EPIDAUROS GRECIA
       Epidauros este un fost mic oras din Grecia antica, situat in Golful Saronic. Este considerat locul de nastere al fiului lui Apollo si al muritoarei Koronis, Asklepios vindecatorul. Epidauros era cunoscut pentru sanctuarul sau si pentru teatru.

      Asclepieionul de la Epidaurus era cel mai celebru centru de vindecare din lumea clasica, locul in care persoanele bolnave mergeau cu speranta ca se vor vindeca. Pentru a-si gasi leacul potrivit pentru maladiile lor, isi petreceau o noapte in enkoimitiria, o hala imensa pentru dormit. In vis, zeul le dadea sfaturi pentru a-si recastiga sanatatea.

      Epidauros a devenit un punct de atracţie cultural important, datorită istoriei sale bogate şi prezentei sale vibrante. În fiecare vară aici au loc diferite evenimente culturale, cum ar fi festivaluri si spectacole de teatru. Locul de întâlnire pentru aceste evenimente este Teatrul Vechi din Epidauros, care este cunoscut pentru acustica sa perfectă. Epidauros este inconjurata de un peisaj luxuriant cu multa verdeata, cu acces la mare şi la frumoase plaje nisipoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu