Translate

joi, 14 octombrie 2010

PESTERA URSILOR




Un important punct turistic din muntii Apuseni este Pestera Ursilor. Numele pesterei vine de la numeroasele resturi din scheletul ursului de cavern care se estimeaza ca a disparut in urma cu aproximativ 15000 de ani. Ea a fost descoperita din intimplare in septembrie 1975 cind in urma unei dinamitari in cariera de marmura de la Chiscau.

Are o lungime de 1,5 km, din care 521 m au fost declaraţi rezervaţie ştiinţifică. Nivelul superior în lungime de 488 m a fost deschis circulaţiei turistice.


Pestera este este deosebit de interesanta. Este formata din trei galerii, cea a Ursilor, galeria Emil Racovita, galeria Lumanarilor si patru sali: sala Lumanarilor, Spaghetelor, Racovita, Oaselor.Diversitatea stalagmitelor din Pestera Ursilor lasa camp liber imaginatiei si astfel apar statuete, pagode, animale mai mari sau mai mici, lumanari si altele. "Mastodontul", "Draperiile din Galeria Ursilor", "Portalul" "Pagodele", "Lacul cu nuferi" sunt numai câteva din frumusetile create de natura din pestera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu