Translate

duminică, 6 martie 2011

CASTELUL BRANCastelul Bran poarta numele unui sat construit de-a lungul drumului comercial ce lega odinioara Valahia de Transilvania, drum situat in interiorul unei trecatori ce are de o parte si de alta Muntii Bucegi si Piatra Craiului, doua masive importante ale Carpatilor.

Castelul are patru turnuri situate in cele patru puncte cardinale. Atat zidurile cat si turnurile sunt construite din piatra masiva. Prin labirinturi misterioase si scari inguste patrunzi in interiorul castelului. In curtea interioara se afla o fantana ce face legatura cu ascunzatorile subterane. Acest castel a fost unul dintre locurile favorite ale Reginei Maria si se pare ca intr-o caseta de argint gasita intr-o nisa , se afla inima acesteia.

Turistii cunosc acest castel sub denumirea de “ Castelul lui Dracula” , datorita domnitorului Vlad Tepes, care a trait aici in perioada 1456 – 1462 si care pedepsea hotia, viclenia, necinstea sau lenevia prin tragerea in teapa a acelei persoanei ce se facea vinovata de aceste fapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu