Translate

miercuri, 21 martie 2012

MUNTENEGRU: Podgorita, Cetinje


Am trecut prin Podgorita seara, nu am vazut prea mult; nu am rezistat si prin geamul autocarului am fotografiat cerul superb.

Podgorita este centrul comercial si cultural al Muntenegru. Este capitala administrativa. Mare parte din oras a fost distrusa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, astfel incat Podgorita este un oras relativ nou, cu cladiri moderne la fiecare pas si spatii verzi.


Exista si resedinta prezidentiala Cetinje, capitala istorica. Localizat la poalele muntelui Lovcen, Cetinje este un monument viu al patrimoniului tarii.

Acesta a devenit capitala statului Zeta -- Muntenegrul de astăzi -- în 1482, când Ivan Crnojevic şi-a mutat curtea de pe malurile lacului Skadar la Cetinje pentru a scăpa de un atac al turcilor.

Cele mai importante monumente istorice si culturale ale orasului sunt manastirea Cetinje construita la inceputul secolului XII, resedinta prezidentiala, palatul regelui Nikolai I Petrovic, cladirile ambasadelor Frantei, Marii Britanii, Rusiei, Austro-Ungariei si Italiei, din secolul XIX si palatul guvernului din secolul XX.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu