Translate

marți, 21 august 2012

STATIUNEA BALVANYOS COVASNAStatiunea Balvanyos, este situata pe versantul sudic al muntilor Bodoc, in curbura Carpatilor la o altitudine de 840 – 950 m.


 Este o statiune linistita cu aer ozonat , cu multe izvoare minerale alaturi de peisajul atragator al muntilor din imprejurimi.


 Rocile vulcanice si sedimentele din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia mai multor izvoare de apa minerala.
 

 Datorita compozitei lor chimice sunt folosite in tratamentele afectiunilor stomacale si  intestinale.  Folosite in baile uscate sau cu apa cu gaz, adica in mofete, acestea sunt  factori curativi naturali pentru afectiuni ale inimii si ale sistemului vascular. Aici, atât apa, cât si gazul au radioactivitate naturala relativ mare. 

Am profitat de  efectul  mofetelor si  intr-adevar au avut un efect  benefic  asupra afectiunilor mele. Mirosul de sulf este foarte pregnant si se pare binefacator. Locuri de cazare se gasesc, ai ce sa vezi , nu ai timp sa te plictisesti. In postarea urmatoare voi prezenta diferite locuri pe care le-am vizitat. Cred ca a fost o statiune cu multe locuri de cazare, acum sunt multe cabane lasate la voia intamplarii, cu geamuri sparte, vandalizate.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu