Translate

miercuri, 23 ianuarie 2013

DUBROVNIK ORASUL VECHI


Dubrovnik este inconjurat de metereze inalte, ziduri  medievale, iar accesul in aceasta parte veche se face prin doua intrari.

Ambele intrari duc la strada principala a orasului, Stradun, placata cu marmura.  Poti sa te plimbi pe stradutele perpendiculare si inguste si pe  aleile mici si fermecatoare.
Locatia pastreaza arhitectura baroca, cu intrari joase, magazine la subsoluri, demisoluri. Bineinteles multe terase cochete pe stradutelele inguste si la malul marii.Aici in partea vestica a orasului vechi, se afla Marea Fantana a lui Onofrio, locul care aprovizioneaza orasul cu apa inca din 1444, dar si locul unde isi dau intalnire turistii .

Tot aici, in orasul vechi se afla Manastirea Franciscana, un complex arhitectural format din biserica, muzeu, galerie si o superba gradina, construita in secolul XV.

Poti vizita si Biserica Baroca Sf. Blaise, ridicata in cinstea patronului spiritual al Drubovnikului, unde poate fi admirata coroana acestuia, incrustata cu aur filigranat.
Orasul este plin de turisti care vor sa vada cat mai mult.Abia poti face poze astfel incat sa ai in poza ceea ce vrei si nu multimea.O mare atractie o reprezinta zidurile ce inconjoara orasul vechi. Dar despre asta in alta zi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu