Translate

duminică, 4 august 2013

PLITVICE CROATIA


Superbul Parc National Lacurile Plitvice este situat in regiunea Lika din centrul Croatiei, la granita cu Bosnia si Hertegovina.

 


Parcul cuprinde multe cascade, lacuri, paduri si o diversitate de animale. Lacurile sunt renumite pentru culorile lor distinctive ce variaza de la azuriu la verde, gri sau albastru. Culorile se schimba constant in functie de cantitatea de minerale sau organisme din apa si unghiul format de lumina soarelui.

Cele saisprezece lacuri formate prin baraje naturale sunt separate in lacuri superioare si inferioare sunt legate intre ele de raul Plitvice, dar si de numeroase cascade unele inalte de cateva zeci de metri si extrem de spectaculoase. Cea mai inalta cascada este Veliki Slap, de 70 de metri inaltime. Zona Lacurilor Plitvice are o flora si o fauna variate, care dau culoare si viata acestui paradis acvatic. Acest loc, parte a Patrimoniului Mondial Unesco, este adapostul a 126 de specii de pasari, vieri, ursi bruni, lupi,
huhurezi si cocosi de munte. In ceea ce priveste flora, aici se gasesc 55 de specii diferite de orhidee.
Sunt accesibile pentru vizitatori aproximativ 8 km de cai si trasee de lemn in jurul lacurilor.Traseele descresc de la o altitudine de 636m la 503m.

Odata ajuns aici intri intr-un colt de paradis, totul este deosebit, iti incinta privirea, nici nu stii unde sa te uiti mai intii, ti se pare ca ai prea putin timp pentru a vedea totul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu