Translate

joi, 18 septembrie 2008

MUNTII RARAU PIETRELE DOAMNEI



De la Manastirea Rarau , am pornit mai intai pe jos si apoi cu masina spre cabana Rarau. La inceput drumul a fost bun, dar pe masura ce inaintam se umplea de gropi care puneau in dificultate masina(imi era teama sa nu ramanem pe acolo).Dar în final ajungem şi sus, aproape de cer, de Pietrele Doamnei.
Înalte de 70 m, Pietrele Doamnei se afla la 1634 m altitudine, la mica distanta de cabana Rarau.Peisajul salbatic, formele bizare ale stancilor au invaluit aceste locuri in aburul misterios al legendelor.
"Legenda locului ne povesteste ca pe la anul 1541, in cea de-a doua domnie a lui Petru Rares, ajungand aproape de culmile Raraului (care pe atunci se numea Todirescu), domnitorul si-ar fi lasat aici sotia, fiul si o parte din avere. Tatarii care au atacat pestera comorilor, nu au reusit sa patrunda in ea, deoarece o gramada de bolovani s-a prabusit asupra lor, ingropandu-i. Asa a scapat familia domneasca de navala tatarilor , dar cu pretul bogatiilor ce au ramas inchise pentru totdeauna in maruntaiele pamantului. Asa ca oamenii de pa aceste meleaguri i-ar fi spus de atunci Todirescului ,,Rarau'' (de la numele domnitorului), iar stancile care au ajutat-o pe doamna sa scape cu viata au fost numite ,,Pietrele Doamnei''".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu