Translate

duminică, 14 septembrie 2008




Pasul Tihuta, care face legatura intre Transilvania si Bucovina, constituie o atractie deosebita din punct de vedere turistic. In aceasta zona mirifica, hotelul-castel „Dracula“, inaugurat in anul 1983, este amplasat la o altitudine de 1116 metri. Castelul hotel „Dracula “domina larga panorama a muntilor si este locul ideal pentru iubitorii de natura. Constructia castelului a durat sapte ani. Are o arhitectura medievala si se pare ca este singurul hotel din Romania cu turn si curte interioara.
Ideea construirii hotelului a avut-o Alexandru Misiuga care dupa ce a citit romanul lui Bram Stoker, cu intamplari din lumea de dincolo, cu aventuri cu vampiri si femei frumoase, s-a gandit ca actiunea romanului poate fi exploatata din punct de vedere turistic. De altfel in parcul din fata hotelului este statuia acestui scriitor. Nu am fost in interiorul hotelului, dar am vazut la televizor ca oaspetii sunt invitati in crama hotelului si acolo are loc un adevarat ritual. Apare "Dracula" apar fantome,totul este infricosator, dar mai bine mergeti vedeti. Asa voi face si eu poate anul ce vine.
Zona este deosebit de frumoasa. Cind am fost in aceasta vara, era o vreme ploioasa, muntii se ascundeau printre nori... Se vede si in imagine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu