Translate

miercuri, 27 octombrie 2010

PADIS - Mtii APUSENI



O importanta zona turistica din Mtii Apuseni este zona Padis. Platoul Padis este un ses situat la 1250-1280 m ce apare ca o depresiune inconjurata de culmi mai ridicate.

Platoul este dominat de vârful Biserica moţilor -1456m, pe care este amplasat un punct de belvedere decorat cu icoane şi felinare care luminează şi noaptea, funcţionând ca punct de reper pentru turiştii rătăciţi. Platoul Padis este cu siguranta cea mai faimoasa zona din Apuseni si totodata cel mai spectaculos fenomen carstic din tara.

Sunt foarte multi turisi atat romani cit si straini care strabat zona, cu toate ca se ajunge destul de greu ,pe un drum neamenajat cu sanse sa ramai fara masina. Dar odata ajuns acolo te bucuri de maretia locului, de priveliste, de aer curat, de liniste.

Un comentariu:

  1. O zona superba , asa eram cu impresia dupa cele 2 excursii aici facute in tinerete acum multi ani, am revenit anul acesta si parca nu mai e ca atunci...cabana Padis inchisa si cativa monstrii care apar in jurul ei...drumul de la Pietroasa intr-adevar rau, dar la care se lucra intens.
    Eu am deschis blogul de curand, totusi am galerii foarte mari la alte adrese, la care am facut trimitere(Panoramio,fotonatura,hikr)...daca intri pe hikr.com vei vedea cateva rute comune pe care le-am facut!

    RăspundețiȘtergere